Fjordline

Reisemål

JohanWildhagen_InnovationNorway.jpg

Med Fjord Line Express reiser du raskest fra Danmark til Norge. Overfarten tar kun 2 timer og 15 minutter! Om bord kan du slappe av og nyte reisen i behagelige stoler, spise et deilig måltid, kjøpe kvoten i skipets tax free butikk -  og vips så er du fremme!
Kristiansand er et veldig godt utgangspunkt for deg som skal reise videre, men er også i seg selv et populært reisemål. Byen blir av mange regnet som Norges sommerby nr 1. Her finner du fine, rene strender, skjærgård og båtliv, festivaler, uteliv, shopping, dyrepark og mye mye mer.

Finn en reise som passer deg i vår lavpriskalender!

Foto: Johan Wildhagen /Innovation Norway

Kristiansand - Sørlandets hovedstad

Kristiansand er Sørlandets hovedstad og har en sentral beliggenhet lengst sør i Norge. Regionen består av Kristiansand og nabokommunene Søgne, Songdalen, Iveland, Vennesla, Birknes og Lillesand, med til sammen 120.000 innbyggere, hvorav ca 80 000 i Kristiansand.

Kristiansand ble grunnlagt i 1641 av Kong Christian IV. Byen blir av mange sett på som Norges sommerby nr 1, skjærgården er perfekt for late sommerdager, bading og båtliv med sine mange øyer, vakre havner og små hvite hus. 
Mange barnefamilier tar også turen til Kristiansand om sommeren for å oppleve Dyreparken og Kardemomme by.

I regionen finner du også noen av Norges flotteste og reneste strender, Bystranda, Hamresanden og Skotteviga. Midt i byen ligger den populære Bystranda, en fin sandstrand med rent vann, badebrygger og palmer (!).

En av landets fineste naturparker, Ravnedalen finner du i gåavstand fra sentrum.

I sentrum finner man også Posebyen, som består av Nord-Europas største konsentrasjon av små hvite trehus. Disse ble bygget på 1700- og 1800-tallet.

Fra Kristiansand er veien til Danmark og kontinentet kort. Med Fjord Line Express tar turen til Danmark kun 2 timer og 15 minutter!

For mer informasjon om Region Kristiansand se følgende nettsider:

www.visitnorway.no
www.kristiansand.kommune.no

Kristiansand Turistkontor og Region Kristiansand

På Kristiansand Turistkontor finner du informasjon om alt Region Kristiansand har å by på av opplevelser, transport og overnatting. I tillegg til dette har vi en arrangementsoversikt som viser hva som skjer i regionen hele året.

Vi er et av landets mest fremtidsrettede turistkontorer. Her kan du velge å reise gjennom regionen via tekst og bilder på touchskjermer eller bruke internett som oppslagsverk for mer informasjon.

Vår betjening bidrar gjerne med informasjon og brosjyrer som er lett å ta med seg. Salg av postkort og suvenirer.

Ta kontakt og vi hjelper deg med mange gode idéer.

Kristiansand Turistkontor, Rådhusgt. 6, N-4611 Kristiansand

Tlf. +47 38 12 13 14

www.regionkristiansand.no
info@regionkristiansand.no